Author: Zsani
•16:21




Ezt a receptet is többen kértétek, íme!


Csirkemell sajtos-gombás bundában



Hozzávalók:

6 vékony szelet csirkemell

néhány evőkanál liszt

só, bors

Bundázáshoz:

2 nagy tojás

20 dkg reszelt trappista sajt

kb. 4 evőkanál tejföl

1 kis üveg szeletelt gomba (12 dkg)

petrezselyemlevél

1 mokkáskanál só

kevés bors


Elkészítés: A hússzeletek mindkét oldalát sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A bundázáshoz, egy tálban összekeverem a hozzávalókat, sóval, kevés borssal és apróra vágott petrezselyemlevéllel ízesítem, majd hozzákeverem a felszeletelt gombát is. Előmelegítem a sütőt és egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A hússzeletek egyik oldalát megkenem a gombás-sajtos masszával, és a megkent oldalával lefelé a sütőpapírra fektetem. Ha az összes hússzelet a tepsin van, a maradék masszát elosztom és szétkenem a szeletek másik oldalán. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 perc alatt pirosra sütöm.

A sajtos-gombás csirkemellet vegyes salátával vagy zöldséges rizzsel tálalom.

Megjegyzés: füstölt sajttal, medvehagymával vagy fokhagymával is ízesíthetjük.


This entry was posted on 16:21 and is filed under , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...